03-10-2020

Havariet er endeligt udbedret

Under vores sommertogt havarerede vi på gearet.
Turen gik fra KBH - Lynetten og endte efter en uge i Faaborg med et total havari på gearet.
Under havnemanøvre måtte jeg erkende at når jeg satte gearet i bak fik vi ikke nogen reaktion bagud. I stedet vik vi en masse hak og rystelser fra motorrummet.
Med 10-20 cm til båden foran lykkedes det mig med roret hårdt i borde og boven til venstre fuld, at svinge rundt og undgå at banke ind i en fortøjet båd.

Vi lå et par dage og undersøgte vores muligheder før vi fik båden på land hos Motor ole ved Faaborg Bådebyggeri og Motorværksted
For godt 21.000 skiftede de indmaden i sejldrev, gear og sejldrevsmembran.
Det kan jeg ikke klage over. Absolut en fair pris.

En pakning i bunden af drevet har været utæt og vand i sejldrev og belastningen oppe i gearet har været for meget for det gamle udstyr fra 1978 - 42 år har det trods alt holdt.

I denne weekend d.3-4/10 - 2020 ville jeg gerne have forlagt båden hjem. Men op til 18m/sek fra øst gør det til en alt andet end hyggelig tur. I stedet håber vi at tage turen næste uge med milde vestlige og sydlige vinde.

Jeg er ked af at sæssonen gik uden at vi fik indfriet vores sejlerdrømme og planer. Næste år skal vi igen på vandet. Ingen stress eller jag. Minimal klargøring og bare... nyde smooth sailing.