05-05-2016

Ohh sweet joy

Sidste weekend kulminerede de sidste ugers arbejde med at masten blev monteret på Sirius. Sejlene kom på og de første nye koldskumsmadrasser blev lagt i køjerne.

Min gode ven Allan og Bror Michael gav den en skalle med mig i forårssolen.
Der blev monteret en "føringsbøjle" til faldet på rullegenuaen som desværre har sat sig i bekneb et par gange sidste år.
Selvom jeg havde målt op et par gange endte den med at sidde for lavt og forhindrer os i at hejse genuaen de sidste 4-5 cm. Forliget sidder derfor lidt løst i bunden.

Trods genuaens genstridigheder kom vi på vandet søndag d. 1. Maj.
Ikke noget med røde faner her tak. Hvid klude til tops og en fin lille 2 timers tur rundt om Middelgrund.
Vi nåede at se et par hvide toppe og sø omkring 1 meter inden vinden løjede af og gav os en plat læns med 5kn tilbage mod Lynetten. Vel hjemme på pladsen rullede far pandekagerne ud på stribe. Det er en fast tradition og hjælper med at forvandle pigernes "Vi vil ikke sejle fjæs" til "JAAAA! vi skal sejle - Vi skal have pandekager".
De pædagogiske overvejelser skal nok ikke belyses for nøje. Det er slet og ret bestikkelse hehe. Og det virker!

Kommende weekend lover de op til 19*C og 6m/s - Desværre med 1*C om natten så der bliver ikke nogen overnatninger med pigerne i båden. Flora på 1 år sover konsekvent uden dyne og vi vil ikke risikere noget der. Vi skal dog ud og sejle det meste af lørdag - Og kaptajnen glæder sig!