16-04-2016

Hvorfor købe en båd?

 

I 2014 besluttede vi at købe vores første båd.
Vi ønskede reelt noget i 34+ fods klassen men valgte den noget mindre 24 fods båd så vi kunne se om sejladsen reelt var noget for hele familien.
Sammen med 2 venner kørte jeg en december aften til Korsør for at mødes med René og bese båden.
Jeg havde taget noget af mit gamle polar tøj med for det skulle ikke være kulden der fik mig til at træffe en forhastet beslutning.
Der blev grinet en del da vi fandt ud af hvad båden hed, for jeg havde netop en T-shirt fra Sirius patruljen på (Jeg har været på Daneborg som er Sirius patruljens hovedkvarter flere gange)

Sælgeren René fortalte ærligt om sin båd og om sit svingende helbred. Han ville af med båden hurtigt og derfor fandt vi frem til en pris der lå mere end 10.000,- under hvad lignende både stod til på nettet.

Vigtigst for mig var et sø toilet, god sejlgarderobe, veldisponeret pantry, nyere indenbords motor, sundt skrog og gode sejlegenskaber.
Bandholm 24'eren er ikke kendt for at være et hurtigt skrog, til gengæld bjærger den sig fantastisk i dårligt vejr. De er underriggede og har 50% af vægten i 3/4 kølen.

Jeg har sejlet i søværnet det meste af mit voksne liv. 13 år blev det til inden jeg efter et par ture sydpå med FN valgte at prioritere familien og skiftede uniformen ud med et fysioterapistudie.
Næsten 10 år efter har jeg dog indset at jeg ikke vil være fuldtidslandkrabbe og derfor står vi i dag som glade nyslåede bådejere.